Sigrid-siktet (37) byttet ut mobiltelefon

(VG Nett) Mobiltelefonen til den drapssiktede 37-åringen var ikke i bruk da Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant. Senere samme dag dukker det opp et nytt mobilnummer i hans navn.

Mobilbruken til mannen som pekes ut som hovedmannen i drapssaken, er svært sentral i grunnlaget politiet har for å sikte ham, ifølge VGs opplysninger.

Natten da tenåringsjenta forsvant var ikke mobiltelefonen til 37-åringen i bruk. Men klokken 20.11 kvelden etter dukker det opp et nytt mobilnummer i hans navn opp på en basestasjon som dekker et lagerlokale på Bryn.

Lokalet ligger bare to kilometer unna barnehagen på Østensjø hvor mobilen, skoene og en sokk som tilhører Sigrid ble funnet. I avhør har 37-åringen forklart at han bor i lagerlokalet.

Emballasje til ny mobil

Samtidig som 37-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag, gikk kriminalteknikere fra Sunnmøre politidistrikt inn i leiligheten han disponerer i Ålesund.

DRAPSSIKTET: Den 37 år gamle mannen er siktet for forsettlig drap. Foto: Privat

Minst seks kriminalteknikere saumfarte leiligheten og tok ut store mengder beslag.

I leiligheten fant de emballasjen til det som trolig er en nyinnkjøpt Nokia-mobiltelefon. Denne skal ha blitt funnet på kjøkkenet i leiligheten i andre etasje av leilighetskomplekset.

Kriminalteknikerne konsentrerte seg særlig om kjøkkenet i leiligheten, hvor de jobbet i nesten to timer.

Bompassering

Et annet viktig spor for etterforskerne er bompasseringen til 37-åringens grønne Citröen Xantia ved en bomstasjon i nærheten av området hvor Sigrid forsvant. VG får opplyst at bilen passerte bomstasjonen klokken 00.04 natt til søndag 5. august.

I avhør skal 37-åringen ha opplyst at han befant seg i nærheten av verkstedet på Kolbotn den aktuelle natten.

– Vi ser at han knyttes til området i et aktuelt tidsrom. Da blir han interessant for oss. Jeg understreker interessant, ikke mistenkt. Da satte vi i gang etterforskning for å finne ut hvor han var, og så ble han funnet sammen med kompisen, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til VG.

Bilen solgte 37-åringen bare dager etter at Sigrid forsvant. Den hadde da skader på panseret og i frontruten. Politiet har tatt beslag i denne bilen.

– Bor i falleferdig lokale

Etter hvert som navnet til 37-åringen ble mer og mer interessant for politiet, skal de ha satt i gang spaning på flere lokaler som knyttes til ham og den medsiktede 64-åringen.

Et av disse lokalene som spanerne skal ha holdt under oppsikt, var lagerlokalet på Bryn. Lokalet hvor 37-åringen oppgir som bostedet sitt når han er i Oslo.

– BODDE HER: 37-åringen sier han bodde i dette lagerlokalet på Bryn mens han oppholdt seg i Oslo. Kriminalteknikere har de siste dagene jobbet med å saumfare bygget. Foto: Frode Hansen / VG

VG har vært i kontakt med en venninne av 37-åringen som sier at hun var på besøk hos den nå drapssiktede mannen for noen uker siden. Hun beskriver lageret som svært falleferdig og rotete.

– Man måtte gå gjennom en ganske trang passasje med skrot overalt: Klær, kommoder, andre møbler og mange bildeler. Helt innerst i den passasjen sto campingvogna der han bodde. Der kunne han lage seg mat, sove og han hadde datamaskin med internett. Det virket som om han koste seg der, sier venninnen.

Begge fengslet

37-åringen ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i går. Det samme ble hans 64 år gamle mekkekamereat.

En av politiets hovedteorier er at 37-åringen kjørte på Sigrid, kidnappet henne og drepte henne på et senere tidspunkt, ifølge VGs opplysninger.

Tirsdag ble kroppen hennes funnet i skogholtet nedenfor verkstedet på Kolbotn. Det er den drapssiktede 64-åringen som holder til der.
Politiet mener 64-åringen har hatt en medvirkende rolle i drapet, ifølge VGs opplysninger. Om politiet knytter ham til selve drapshandlingen eller for å ha vært med å skjule det, er ikke kjent.

Begge de drapssiktede mennene nekter for å ha noe med drapet på Sigrid å gjøre.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til 5. august. Mandag kveld ble hun funnet drept i skogholtet på Kolbotn utenfor Oslo. Foto: Privat

Saken er hentet fra vg.no

Posted on september 7, 2012, in Nyhet and tagged . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: