Amazon lanserer tre nye Kindle-brett

To nye Android-brett, ett nytt lesebrett og priskutt på den billigste modellen.

I går kveld norsk tid viste Amazon frem sine nye produkter for høsten. Selskapets Kindle Fire-serie er Android-baserte nettbrett, men der Amazon har modifisert på svært mye. De har blant annet sin egen app-butikk i stedet for Google Play-butikken, og selger både bøker, filmer og musikk til nedlasting.
Den nye toppmodellen, Kindle Fire HD, har en skjermstørrelse på 8,9 tommer (IPS-skjerm) med en oppløsning på 1920×1200. Tykkelsen er 8,8mm og nettbrettet veier 575 gram.

På innsiden sitter det en TI (Texas Instruments) OMAP 4470-prosessor. Den har fire kjerner – en dobbeltkjernet ARM Cortex A9 (inntil 1,8GHz) og to Cortex M3-kjerner (266MHz) som håndterer lettere oppgaver slik at batteriet spares.

Kindle Fire HD har også frontmontert kamera og HDMI-utgang. Det er også det første nettbrettet som støtter både 2,4GHz og 5GHz-frekvensbåndet (MIMO), og Amazon hevder at trådløst nett derfor blir inntil 41% raskere enn den nyeste iPad-modellen.

Prisingen er også aggressiv – $299 for 16GB WiFi og $499 for 32GB WiFi+4G (LTE). Til sammenligning koster 32GB WiFi/4G-utgaven av iPad $729 i USA, mens 16GB WiFi-versjonen koster $499.

Også i 7″-utgave

Den 7″ store lillebroren har identiske spesifikasjoner, med unntak av skjermstørrelse og -oppløsning, som på denne er 1280×800. Det betyr at den har noenlunde samme spesifikasjoner som Nexus 7, men med $199 for 16GB-versjonen (WiFi) er den 20% billigere enn det offisielle Google-nettbrettet.

Amazon oppgir 11 timers batteritid på sjutommeren.

Nytt lesebrett – Kindle Paperwhite

Selskapet har nytt stor suksess med sine Kindle-lesebrett, med e-ink-skjerm og svært god batterilevetid. Til nå har ikke Kindle-lesebrettene hatt eget lys – på samme måte som med en bok har man vært nødt til å ha en ekstern lyskilde for å kunne lese.

Den nye Paperwhite-utgaven har, i likhet med konkurrenten Nook fra Barnes & Noble, innebygd frontbelysning, som gjør at du også kan lese bøker i mørket, og hvitfargen skal være svært nøytral. Den har heller ingen fysiske knapper, men en berøringsfølsom skjerm, på samme måte som den eksisterende Kindle Touch-modellen.

Prislappen på Kindle Paperwhite starter på $119 for WiFi-utgaven; riktignok med annonser som skjermbeskytter når den ikke er i bruk. Batteriet oppgis å vare i åtte uker når WiFi er slått av (Kindle-brettene bruker i praksis kun batteri når man blar, pluss belysning på dette brettet, selvsagt). Paperwhite-utgaven har dessuten 62% flere punkter enn den eksisterende modellen, i tillegg til at kontrasten er økt med 25%.

Og den billigste Kindle-utgaven får prislappen senket med nok en tidollarseddel – fra $79 til $69.

Også spennende programvare

Det var ikke bare ny maskinvare som ble presentert på Amazons pressekonferanse i går kveld. Deres WhisperSync-teknologi, som automatisk synkroniserer hvor langt du er kommet i ei bok dersom du bruker flere enheter, er nå utvidet både til spill, film og lydbøker.

Det betyr med andre ord at du kan spille et spill på flere enheter og ha tilgang til det samme «savegamet» (har du et godt norsk ord, bytter vi det gjerne), eller høre på en lydbok for deretter å lese fra der du slapp dagen etter.

X-Ray for movies er også bakt inn i videospilleren. Ser du på en film og pauser filmen, får du opp informasjon om skuespillerne som befinner seg i bildet slik at du kan se hvilke andre filmer de spiller i (med mulighet til å kjøpe disse filmene, selvsagt) etc.

For familier viste Amazon også frem en egen barnemodus (FreeTime), som lanseres neste måned, der foreldre kan definere hvilke apper poden skal få tilgang til gjennom et barnevennlig brukergrensesnitt. De har også muligheten til å angi en tidsbegrensning for bruk

Saken er hentet fra DinSide.no

Posted on september 9, 2012, in Forbruker and tagged , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: