Spar penger på et kaffefilter laget av gull!

Enklere og billigere: Smart nye kaffetrakter fra Bodum eliminerer bruk av kaffefilter når du skal trakte kaffe. Og det er faktisk laget i vaskeekte gull! (Foto: Per Ervland)

Enklere og billigere: Smart nye kaffetrakter fra Bodum eliminerer bruk av kaffefilter når du skal trakte kaffe. Og det er faktisk laget i vaskeekte gull! (Foto: Per Ervland)

Nå kan du kaste kaffefiltrene

Bodums kaffetrakter har innebygget filter, slik at du slipper papirsmaken.

Det er mye å huske på når du skal lage kaffe i trakter. Brune kaffefilter gir kaffen en bitter bismak, og hvite bør skylles så du ikke får papirsmak. I den danske kjøkkenutstyrsprodusenten Bodums nye kaffetrakter slipper du dette, for den kommer med et evighetsfilter i perforert metall. Nærmere bestemt gullbelagt rustfritt stål. Du kan altså bare helle kaffen rett i.

Det er imidlertid ikke der smakshemmeligheten ligger.

Ifølge Jørgen Bodum, CEO i Bodum, er det ikke bare utstyret det kommer an på. Men det hjelper. (Foto: Per Ervland)

Ifølge Jørgen Bodum, CEO i Bodum, er det ikke bare utstyret det kommer an på. Men det hjelper.(Foto: Per Ervland)

Dusjhode for presskannesmak

Bodums nye kaffetrakter i Bistro-serien, har flere smarte ting ved seg. For én ting er at du nå slipper å bry deg med kaffefilter hver morgen. Noe av det som skal gjøre at kaffen blir ekstra god i denne kannen er at vannet distribueres gjennom et slags dusjhode ned i kaffen.

– Vi har testet forskjellige løsninger, og kommet frem til at dette «dusjhodet» gir en smak så lik som mulig den gode presskannekaffen, sier Rikke Tøgersen, administrerende direktør i Bodum Skandinavia til DinSide.

Det gjør at vannet blir spredd jevnt utover kaffen, og ikke bare havner på midten, slik som er vanlig i ordinære automatiske kaffetraktere.

Dette er ikke ulikt metoden Tim Wendelboe anbefaler, dog noe enklere, men i motsetning til kaffetrakteren han har utviklet i samarbeid med Wilfa, trenger du ikke bruke tre og et halvt minutt på å helle vannet over kaffen. Her holder det å trykke på en knapp. Selve traktetiden er beregnet til cirka 6 minutter, om du lager full kanne (1,2 liter).

Praktiske løsninger

Alle trakterne, uansett farge, har bakside i klar plast, for dem som liker å se hva som foregår.  (Foto: Per Ervland)

Alle trakterne, uansett farge, har bakside i klar plast, for dem som liker å se hva som foregår.(Foto: Per Ervland)

Den nye kaffetrakteren er også en samling av mange smarte praktiske løsninger som er på markedet. Du kan for eksempel ta av tanken og fylle den opp direkte under vasken. Da slipper du unna problemstillingen med at vann fra kolben kan forringe eller ødelegge kaffen- eller kaffetrakteren din.

I motsetning til vanlige kaffetraktere har denne kaffetrakteren ikke et varmeelement under kaffekolben. Det trenger den heller ikke, for kaffen renner rett ned i en termokanne som skal holde kaffen riktig temperert i rundt to timer. Du trenger altså ikke være redd for at kaffen skal tørrkoke på kannen om du glemmer å skru trakteren av. Varmeelementet vil heller ikke bli stående å jobbe, det er en egen auto-av funksjon som skal skru det av når vanntanken er tom.

Alle delene som ikke er elektriske kan kjøres i oppvaskmaskinen ved behov.

Ikke glem kaffen

Det er imidlertid ikke bare utstyret som teller. Selv ikke utstyrsprodusentene hevder det:

– Forutsetningen for at du skal få laget en god kopp kaffe er alltid at du begynner med en god kaffe. Gode bønner, som er riktig kvernet, sier Jørgen Bodum, CEO i Bodum, til DinSide.

Aller best er det å kjøpe bønner i løsvekt og kverne selv. Men for deg som liker at ting går litt kjappere om morgenen, har vi testet filterkaffe.

Bodum Bistro kaffetrakter kommer i de fire Bodum-fargene; rød, hvit, svart og limegrønn, og fås kjøpt fra i underkant av 2.000 kroner.

Bodum: Nå mer enn bare presskanner: Bistro-serien med hjemmeelektronikk har brødrister, blender, miksmaster, kjøkkenmaskin, vannkoker og kaffetrakter. (Foto: Per Ervland)

Bodum: Nå mer enn bare presskanner: Bistro-serien med hjemmeelektronikk har brødrister, blender, miksmaster, kjøkkenmaskin, vannkoker og kaffetrakter. (Foto: Per Ervland)

Posted on september 12, 2012, in Forbruker and tagged . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: