Få Ukenummer på iPhone og iPad

FØLGER IKKE MED: Apple har i løpet av fem store systemoppdateringer ikke inkludert ukenummer i sin kalender. Vi viser deg hvordan det gjøres.

FØLGER IKKE MED: Apple har i løpet av fem store systemoppdateringer ikke inkludert ukenummer i sin kalender. Vi viser deg hvordan det gjøres.

Slik får du ukenummer på iPhone

Kalendere kan brukes til så mangt.

DinSide I deler av DinSide-redaksjonen ble det nylig diskusjon om hvorfor det ikke finnes ukenummer i iPhone-kalenderen (eller iPad-kalenderen hvis du er en av dem som bruker den største iOS-dingsen). Det er et godt spørsmål, og et spørsmål Apple-sjef Steve Jobs ikke rakk å svare på før han forlot oss i fjor høst.

Med grunntanken om at det noen lurer på lokalt, lurer ofte mange på globalt, i bakhodet, har vi bestemt oss for å gi deg oppskriften på dette spørsmålet her.

I utgangspunktet er dette såre enkelt, og svært nyttig for blant annet foreldre. Barnehager og skoler er veldig glad i å bruke ukenummer, det samme gjelder visse offentlige institusjoner, og her får du altså en gyllen mulighet til å vite hva lappene på veggen refererer til.

Slik gjør du

Du finner først en offentlig tilgjengelig kalender som inneholder ukedager. Vi brukte denne tjenesten til å «lage» vår egen.

OPPDATERT: Vi har fått e-post fra lesere som ikke liker at denne ukenummerkalenderen legges inn på hver enkelt dag i en måned. Det er forståelig. Det gjør blant annet månedsvisningen upålitelig, ettersom det ser ut som en har en avtale hver eneste dag. Vi har derfor oppdatert kalender-URLen til en annen kalender som kun legges inn på første ukedag, altså mandag.

JA, DET VIL DU: Ihvertfall hvis du har lyst på ukenummer i iPhone-kalenderen.

JA, DET VIL DU: Ihvertfall hvis du har lyst på ukenummer i iPhone-kalenderen.

Når det er gjort, får du opp en lenke til kalenderen. Det er denne du skal bruke i iPhone/iPad for å få listet ut ukenummeret. Det skjer via en funksjon kalt «abonnementskalendere».

Ettersom vi allerede har laget en kalender for deg, kan du legge den inn på to ulike måter. Den første innebærer at du rett og slett sender deg selv en e-post, som er mest praktisk hvis du leser denne artikkelen på en PC eller Mac:

  • Høyreklikk over denne lenka og velg «kopiér URL» eller liknende: URL
  • lim lenken inn i en e-post, og send den til deg selv
  • når du har mottatt e-posten, klikker du på lenken
  • svar «abonner» når iPhone eller iPad spør om du ønsker å abonnere på kalenderen

Det er alt.

Det enkleste

Leser du denne saken på iPhone eller iPad er det enda enklere. Da trenger du simpelthen bare trykke på denne lenken, og så bekrefte med «abonner» når mobilen eller nettbrettet ber deg om det.

Nå vil du få ukenummer i kalenderen:

Det er selvfølgelig mulig å legge til all verdens offentlige kalendere på denne måten. Noen av oss får for eksempel uvurderlig hjelp til å vite når favorittlaget i fotball spiller, andre skal holde orden på månefaser og tidevannet.

 

Saken er hentet fra DinSide.no.

Posted on september 11, 2012, in Forbruker and tagged , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: